Випробування бойових модулів SARP Dual та SARP KPVT

Випробування бойових модулів SARP Dual та SARP KPVT

Тактичний бронеавтомобіль “КОЗАК 2М1” та модернізована версія БТР-60 “ХОРУНЖИЙ” виробництва ПрАТ НВО “Практика” із інтегрованими бойовими модулями SARP Dual та SARP KPVT виробництва турецької компанії Aselsan пройшли заводські випробування за участі військовослужбовців Збройних Сил України. Захід відбувся 5 листопада на полігоні навчального центру “Десна” за участі Посла T.C. Kiev Büyükelçiliği/Посольство Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере та генерального директора турецької компанії “Aselsan” Халука Гергюна.

Випробування бойових модулів SARP Dual та SARP KPVT, встановлених на «КОЗАК 2М1» та “ХОРУНЖИЙ”, проводилися за програмою та методикою оцінки точності стрільби, яка розроблена фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України.
Під час випробувань екіпажі Збройних Сил України та представників компаній ПрАТ НВО “Практика” та “Aselsan” виконали вправи із практичної стрільби з ходу та з місця по цілям, що з’являються та рухаються в наступальному бою. За декілька діб, під час денних та нічних маршів, подолання спеціальних перешкод техніка виробництва ПрАТ НВО “Практика” із встановленими бойовими модулями компанії “Aselsan” пройшла сотні кілометрів і показала відмінні результати проходження перешкод.
Зокрема, в наближених до бойових умовах перевірялись як вогнева потужність зброї, так і працездатність елементів системи бойових модулів: прилади спостереження з можливістю денного і нічного бачення, лазерний далекомір і лазерний маркувальник, коригування балістики у відповідності з метеорологічною інформацією та типом боєприпасів, дистанційне керування тощо. Також були перевірені ходові якості тактичного бронеавтомобіля “КОЗАК 2М1” та модернізованого БТР-60 “ХОРУНЖИЙ” з встановленими бойовими модулями в складних умовах бездоріжжя.
За підсумками випробувань посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере підкреслив перспективи співробітництва між нашими державами у сфері виробництва зброї: “З огляду на потенціали обох країн ми об’єднуємо наші можливості і дивимося, що ми можемо робити разом. Я вважаю, що наша взаємодія на сучасному етапі є добрим прикладом взаємовигідного характеру нашого співробітництва. І впевнений, що сьогоднішні випробування стануть стимулом і для інших компаній, які працюватимуть для об’єднання зусиль та спроможностей Туреччини та України, щоб рухатися вперед і ставати сильнішими разом”
За словами Генерального директора ПрАТ НВО “Практика” Олега Висоцького, принциповою позицією є не просто купівля зброї, а спільна співпраця для її виробництва саме в Україні: “Ми готові працювати лише на умовах спільного виробництва. І ця домовленість була досягнута на високому рівні. Звісно, ми не претендуємо на всю технічну ідеологію “Aselsan”, проте певну частку ми маємо виробляти в Україні. Тобто не просто “купувати”, а разом працювати для спільного виробництва”.
Також Олег Висоцький відмітив, що вбачає у “Aselsan” важливого партнера та готовий до активної розбудови взаємовигідної співпраці та ефективної бізнес-комунікації. “Це лише частина заходів для підвищення обороноздатності нашої держави. Багато роботи і завдань попереду, але впевнений, що усвідомлення нашої відповідальності за майбутні розробки і поєднання всіх зусиль призведе до створення сучасних високотехнологічних зразків озброєння та військової техніки, для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони України відповідно до сучасних викликів та загроз”.
ПрАТ НВО “Практика” висловлює вдячність директору видання Defense Express, члену правління Ліга оборонних підприємств України Сергію Згурцю за детальний огляд наших “КОЗАК 2М1” та “ХОРУНЖИЙ”. Усім, хто цікавиться військовою технікою рекомендуємо цей сюжет. Відео за посиланням: http://surl.li/apkxf
🇺🇦 Слава Україні!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *